Nieuws en weetjes….

©Jan Vanaverbeke

“All photos are accurate. None of them is the truth” – Richard Avedon.

Net zoals in 2016 en 2018 doen we in 2019 opnieuw mee aan “Buren bij Kunstenaars” met een tentoonstelling. Meer info volgt nog….

November 2017

DxO Optics 11, een uitstekende Raw (maar ook Jpeg) fotobewerker, wordt nu DxO Photo Lab 1 en neemt Nik Software van Google over. Ze zullen deze software verder blijven ontwikkelen en ook integreren in hun eigen producten. Daardoor zijn in DxO nu ook plaatselijke bewerkingen mogelijk, wat een belangrijke stap voorwaarts is. In het voorjaar van 2018 zou er een nieuwere versie van Nik Collection beschikbaar komen. Of deze dan gratis blijft …..is een andere vraag! Op te volgen.

Oktober 2017

MacPhun – Luminar 2018

ook deze uitstekende fotobewerker van MacPhun is nu ook verkrijgbaar voor Windows! De software herkent probleemloos uw RAW files en beschikt over een resem filters en presets die het ook voor de beginnende fotograaf makkelijker maakt om de juiste toon te vinden. En dit voor een zeer redelijke prijs!

September 2017

MacPhun – Aurora HDR

is een uitstekend HDR en tonemapping programma. Voorheen was het enkel voor Mac gebruikers beschikbaar. In versie 2018 die op komst is, zal nu ook verkrijgbaar zijn voor Windows. Interessant nieuws!

UI-Filters_1.-Image-by-Trey-Ratcliff

https://aurorahdr.com/

Fotografiecircuit Vlaanderen 2017-2020

42842

Mei 2017

Affinity Photo van Serif.com is nu ook verkrijgbaar voor Windows. Dit is een zeer goed en vrij uitgebreid softwarepakket, van de gewone Raw bewerking tot HDR tonemapping, panorama, stacking en merge. Software met heel veel mogelijkheden en dat ook uw PSD bestanden kan verwerken. Het is een interessante vervanger is voor het alom gekende Adobe Photoshop. En dit aan een wel zeer interessante prijs…..!

Affinity Photo-1.5.2

Oktober 2016

We hadden een druk bezochte tentoonstelling in het kader van “Buren bij kunstenaars 2016”. Met werk van Lien Vyncke, Suzanne Laura, Pol Tanghe, José Verschatse, Wilfried Manhaeve, Geert Vanhaverbeke, José Malfait, Roger Lecoutre en Bernard Noffels.

flyer-bbk-2016

Juli 2016

Retina² is een erkende FairTrade Ambassadeur!

Ambassadeur

Juni 2016

Op vrijdag 24 juni 2016 – fotoprojectie Lissabon door Bernard Noffels. Waar: in de  Hoeve Vandewalle in het “Wagenhuis” – Boomgaardstraat 168 – 8520 Kuurne om 19.30u. Inkom is gratis en iedereen is welkom.

April 2016

Wist je dat er tijdens de Sinksenfeesten 2016 in Kortrijk op 14-15 en 16 mei meer dan 100 fotografen hun werk zullen tonen op een verrassend fotoparcours doorheen de stad? En dat er werk van 2 van onze leden zal te zien zijn, nl. van Pol Tanghe in de Broeltorens en van Bernard Noffels in Museum Texture? Photoview XL 2016 is te bekijken van 11 tot 18 uur (tenzij anders vermeld) op de hierboven vermelde dagen. En het is gratis! Meer info op onderstaande link:

Wist je dat sedert begin april 2016 het bekende software pakket “Nik Collection” van Google gratis is geworden….? Foto’s uitvoerig bewerken, een retro toets geven of omzetten naar zwart/wit of HDR? Je kunt dat allemaal en nog veel meer met deze uitstekende software die je kan downloaden op volgende link: