Foto van het jaar!

De foto van het jaar bestaat uit 2 categorieën: een vrij thema en een opgelegd thema. Ook hier is het geen echte wedstrijd waar je prijzen kan mee winnen. Het doel is, om naast je bestaande fotografische activiteit, een extra stimulans te hebben om enerzijds even de begane paden te verlaten, jezelf te overtreffen en eens iets anders te tonen dan hetgeen je gebruikelijk brengt en anderzijds om elkaar te prikkelen en creatief te stimuleren.

Uit de in de loop van het jaar ingestuurde foto’s van de maand met vrij thema, wordt in december een top 10 gemaakt en 1 foto verkozen tot Foto van het jaar. Daarnaast is er een tweede luik met een opgelegd jaarthema, dat in de loop van de maand januari wordt bekend gemaakt. Ook hier is er een top 10 en een foto van het jaar. Deze foto’s dienen ingestuurd te worden ten laatste tegen 20 november. Elk lid mag hiervoor 3 foto’s inzenden. De verkiezing van de top 10 en de foto van het jaar laten wij, voor de beide categorieën, doen door een professionele gastfotograaf.

Voor 2017 is het jaarthema: “Kuurne doorheen de 4 seizoenen”. Met dit thema willen we de evidentie van datgene wat we dagelijks zien en vaak wat onachtzaam voorbijlopen doorbreken. Een nieuwe kijk op het alledaagse van onze vertrouwde omgeving!

Voor 2016 is het jaarthema: “Evenwicht”. Het thema mag zeer ruim geïnterpreteerd worden….laat uw creativiteit de vrije loop!

Veel succes!

Joost Vinckier - Kuurne 02_web
Foto van het jaar 2017 – thema “Kuurne door de seizoenen heen” – Joost Vinckier
Roger Lecoutre_web
Foto van het jaar 2017 – Vrij thema – Roger Lecoutre
ann-vanhuysse-evenwicht-1web
Foto van het jaar 2016 – Thema “Evenwicht”- Ann Vanhuysse
wilfried-manhaeve-april16web
Foto van het jaar 2016 – Vrij thema – Wilfried Manhaeve