Over Fotocollectief Retina

Deze site wil u informeren over wie we zijn en wat we nastreven. Daarnaast willen wij u mee laten genieten van een selectie van onze foto’s….!

Ons fotocollectief wil een aangename en creatieve ontmoetingsplaats zijn voor al wie gepassioneerd is door fotografie, beeld en beeldbewerking, en dit in de breedste zin van het woord. Waar mensen die hun eerste stappen in de fotografie zetten, waar bevlogen amateurs en gedreven professionelen elkaar vinden in hun passie voor het beeld. Waar de klassieke fotografie, kunstfotografie, film en grafische toepassingen elkaar kunnen ontmoeten in een open sfeer. Waar creativiteit het motto is en grenzen verlegd kunnen worden. Waar kennis en passie gedeeld worden!

“You don’t take a photograph, you make it” – Ansel Adams.

Foto- en diaclub Retina Kuurne werd opgericht in 1977. De vereniging kende een aantal zeer succesvolle jaren en vele van haar leden wonnen talrijke prijzen in binnen en buitenland. Na een wat mindere periode werd eind 2013 beslist om niet alleen het bestuur en de naam te wijzigen, maar ook om het actieveld te verruimen, te verbreden en de werking te hervormen. Een noodzakelijke ingreep die voor een nieuwe boost moest zorgen! Met de klemtoon op de creatieve mogelijkheden van de nieuwste technologieën, maar ook met een knipoog naar het verleden en aandacht voor tradities. We willen een pleisterplaats zijn waar ieder zijn ding moet kunnen doen en waar we van elkaar kunnen leren in een open en vriendschappelijke sfeer!

© Alle foto’s en teksten op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet opgeslagen, gebruikt of vermenigvuldigd worden, op welke wijze ook, zonder een voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van de auteur.

© All photos and texts on this site are protected by copyright and may not be stored, used or reproduced in any way without a prior written consent of the author.

Een gedachte over “Over Fotocollectief Retina

 1. Beste,

  Op de tentoonstelling van de kunstenacademie te Kortrijk heb ik u even gesproken en gaf u het kaartje van het fotocollectief Retina.
  Ik zou graag wat meer kennis opdoen omtrent mijn eigen kodak, én vooral hoe leer je langzamerhand goede foto’s te maken. Dat is punt 1.
  10 sept kom ik samen met een 70- tal mensen om te ontbijten. Daarna een wandeling om beetje te genieten van de natuur. Het is een bijeenkomst om de goedheid die ik mocht ontvangen, te vieren. Ik zou graag iemand vinden die ‘krachtige’ foto’s kan maken die de goedheid, de karakters, de schoonheid van samenzijn, kan weergeven. Ik dacht aan u! Kan ik eens met u bellen?
  Dank op voorhand,
  Betty Staelens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s